#hurvetdudet?

Spara favorit 11 apr april 2018

Hur vet du det? Att söka svaret på frågan är en del av den drivkraft som får våra forskare att ständigt söka ny kunskap. Men det är viktigt att kunskapen kommer till användning och att omvärlden tar den till sig. Särskilt viktigt är det inför höstens val i tider av fakenews, nättroll och smutsiga kampanjer i sociala medier. Därför stöttar Mittuniversitetet kampanjen #hurvetdudet

Den 14 april 2018 är det dags att manifestera för vetenskap igen, globalt under parollen Science Marches On. I Sverige är det valår och för att sätta fokus på faktabaserad kunskap i den politiska debatten har Vetenskap & Allmänhet skapat kampanjen #hurvetdudet som Mittuniversitetet stöttar. Vi vill tillsammans öka kunskapen bland svenska politiker och allmänheten om vad vetenskap är, hur forskning går till, hur olika forskningsrön kan värderas och varför forskningsbaserad kunskap behövs som beslutsunderlag och för en positiv samhällsutveckling. 

Målet är att vetenskapliga fakta ska lyftas fram mer än tidigare när politiska förslag debatteras under valåret 2018. Utgångspunkten är en enkel men slagkraftig fråga: Hur vet du det? 

Vad kan jag göra själv?

Ta plats i debatten. Bidra med dina kunskaper i alla sammanhang där det passar. I diskussioner på sociala medier, i kommentarsfält i media och runt middagsbordet. Och genom att ställa frågan till dig själv och till andra: hur vet du det?

Manifestation i Stockholm

Starten av kampanjer sker genom en manifestation i Stockholm den 14:e april där alla är inbjudna att närvara.
När: 14 apr. 2018, ca 14:00 - 15:30 (tbc)
Var: Norrmalmstorg, Stockholm

Mer information hittar du på www.marchforscience.se

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu